top of page
Visit Samsø BKM 2019-0676 a-1.jpg

Samsøs bedste kartoffelmad 2019

8. udgave af Samsøs bedste kartoffelmad

Det brave dommerpanel satte tænderne i otte smagfulde kartoffelmadder ved kokkekonkurrencen ”Samsøs bedste kartoffelmad”, der blev afholdt lørdag d. 25. maj.

Efter en grundig votering stod det klart, at Samsø Madkulturhus kunne hæve pokalen.


Kokkekonkurrencen blev afholdt for 8. år i træk, og endnu engang var publikum og dommerpanel vidner til gastronomi på meget højt niveau.

Andenpladsen gik i år til Restaurant Skipperly, mens tredjepladsen tilfaldt Smokehouse Langøre. Restaurant Skipperly kunne også smykke sig med ”Publikumsprisen”, der gives alene på baggrund af publikums stemmer.

Fotograf: Jeanette Philipsen

Deltagermadder 2019

Dommere og konferencier 2019

Udstillingsvindue for samsk kvalitet

Noget så eksotisk som fermenteret kinakål, kimchi- og yuzumayo, sprøde nudler, korianderkarse og, selvfølgelig, de obligatoriske nye Samsø-kartofler i syltet, friteret og kogt tilstand var dét, der gjorde forskellen for Matti Klixbüll Iversen fra Samsø Madkulturhus. Samsø Madkulturhus’ mad med titlen ”Kartoffelmad som øst for Samsø” tog guldet foran syv andre velsmagende og kunstfærdige stykker smørrebrød fra de lokale spisesteder, der stillede op ved det, man kan kalde landsmesterskabet i kartoflens ædleste fremtræden på det danske frokostbord.


Andenpladsen gik i år til Restaurant Skipperly, mens tredjepladsen tilfaldt Smokehouse Langøre.

Restaurant Skipperly kunne også smykke sig med ”Publikumsprisen”, der gives alene på baggrund af publikums stemmer.

 

”Samsøs bedste kartoffelmad” er mere end blot en kokkekonkurrence for de samske restauranter og caféer, hvilket der findes 35 af. Det er en dag, hvor vi sammen fejrer øens verdensklasse råvarer og gode spisesteder godt garneret med hygge og samvær.

Mere end 500 gæster tog for sig af både underholdning, kloge ord fra dommerpanelet og ikke mindst af de nye Samsø-kartofler, sild, krydderurter og alskens andre gode sager, der var sat frem på de store tag-selv-borde. Akkompagneret af skålen i lokalt øl, snaps og saft gik snakken lystigt.

Visit Samsø BKM 2019-0860 a-1.jpg

Sponsorer 2019

sponsoroversigt_web_2019_LQ_1.png
bottom of page