top of page
02-1-_H9A1757.jpg

Samsøs bedste kartoffelmad 2016

5. udgave af Samsøs bedste kartoffelmad

Restaurant SAK serverede årets bedste kartoffelkreation, da Samsø endnu engang lagde råvarer og lokaler til den tilbagevendende konkurrence Samsøs bedste kartoffelmad. 

Det var Restaurant SAK, der stod bag den prisvindende kartoffelmad, som var i skarp konkurrence med otte andre delikate madder fra en række af øens spisesteder. For hvor andre lokale kokkekonkurrencer ofte har deltagere fra hele landet eller endog udlandet, er Samsøs bedste kartoffelmad alene for samske spisesteder.

Jomfruhummer, syltede æbler, fermenteret lime, sprøde mandler, cremet brændt purløgssmør. Og så selvfølgelig de obligatoriske nye samsøkartofler. Det var et udpluk af ingredienserne i den kartoffelmad, der faldt i allerbedst smag hos dommerpanelet.

Andenpladsen gik i år til Restaurant Dokken, mens tredjepladsen tilfaldt Restaurant Ilse Made.

Fotograf: Erik Schou

Deltagermadder 2016

Dommere og konferencier 2016

Dommerpanelet bestod i år af den michelinbestjernede kok Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, madskribent og kogebogsforfatter Nadia Mathiasen, hele Danmarks smørrebrødsdronning Ida Davidsen, den samske kartoffelavler Jørgen ”Bubber” Jensen, madblogger og madanmelder ved gastro Rasmus ”Feinschmeckeren” Palsgård, kok og restauratør Rasmus Munk fra Restaurant Alchemist og Jesper Koch, der har flere Michelin-restauranter på samvittigheden, og som blandt andet er kendt fra TV-programmerne Madklubben og Masterchef.

Dommerpanel på hårdt arbejde

De syv dommere smagte i løbet af dagen på ni meget forskellige kartoffelmadder, og bedømte dem ud fra kriterierne komposition, smag, helhedsindtryk og nyhedsværdi.
 

Efter at have beset, duftet og smagt og vurderet de forskellige serveringer, faldt vindervalget altså på kartoffelmaden fra Restaurant SAK, som dermed kunne tage hjem med årets kartoffeltrofæ og diplom samt ikke mindst anerkendelsen fra det dygtige dommerpanel. Restaurant SAK vandt i øvrigt også konkurrencen i 2014.

Godt 630 gæster var dukket op til festlighederne i Samsø Hallen. Her kunne de overvære de lokale kokkes bestræbelser på at fremtrylle den bedste kartoffelmad, samtidig med at de selv kunne sammensætte og spise deres egen favoritmad fra den store kartoffelbuffet, der også bød sig til med sild, friske krydderurter og hvad der ellers hører til en god kartoffelmad. I løbet af hele dagen sørgede konferencier Peter Aalbæk Jensen for, at stemningen var i top.

40-IMG_0778.JPG
bottom of page