top of page
Kartoffelmad_2015_ErikSchou_0034.jpg

Samsøs bedste kartoffelmad 2015

Ny hæder til Restaurant Behrnt 

Feltet var hårdt og blandt de lokale restauratører var der kamp til stregen om dommernes gunst. I sidste ende løb en meget flot og smagfuld mad fra Restaurant Behrnt ved Ballen Badehotel dog af med sejren. Samme restaurant vandt også i 2013.
 

Mange af de deltagende kokke har trænet i flere uger på at lave deres bud på Samsøs bedste kartoffelmad, og kokkene har siden sidste års konkurrence været flinke til at lade frække kommentarer falde. Vinderen af dette års konkurrence kan nu pynte sig med diplom og kartoffeltrofæet, for ikke at tale om anerkendelsen fra det kompetente dommerpanel.
 

Andenpladsen gik til Kasper Gaard fra Restaurant Ilse Made, mens tredjepladsen tilfaldt Mathias Sejer Sørensen fra Vadstrup 1771.

Fotograf: Erik Schou

Deltagermadder 2015

Dommere og konferencier 2015

Stjernekokken Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, madanmelder og forfatter Helle Brønnum Carlsen, den danmarksberømte smørrebrødsjomfru Ida Davidsen og hendes søn, restauratør Oscar Davidsen Siesbye, direktør for Samsø Grønt Hans Jørgen Buur, madblogger og madanmelder ved gastro Rasmus ”Feinschmeckeren” Palsgård og superkokketalentet Rasmus Munk fandt i fællesskab frem til vindermadden, der ligesom de otte andre deltagere blev bedømt på komposition, smag, helhedsindtryk og nyhedsværdi. Filmmanden Peter Aalbæk Jensen, der var dagens konferencier, bandt med humor, anekdoter og begavede spørgsmål hele seancen sammen.

Et sandt vinderhold

Det var et enigt panel, der valgte Restaurant Behrnts bud på årets kartoffelmad som samlet vinder. Madden bestod af hele fjorten komponenter; en smal skive smørstegt rugbrød, syltede og kogte solistkartofler, skinkemayo, sprød kartoffelm med ost fra Samsø Mælk, aspargessorbet, stegt bacon, aspargescrudité, kartoffel- og hønsegele, radiser, fuglegræs, purløgsblomster, sødskærm og ruccolablomster.
 

Restaurant Behrnt, hvis køkken styres af Dennis Pedersen og Jonathan Kisekka, vandt også konkurrencen i 2013, og kan nu atter sætte sit navn på trofæet. Samtidig kan de for anden gang bryste sig af at være optaget i White Guide over landets bedste spisesteder – ovenikøbet som den restaurant på øen med flest point.
 

Stemningen var uovertruffen i Samsø Hallen, da VisitSamsø, Samsø Restauratørforening og Samsø Fødevarenetværk slog dørene op for Samsøs bedste kartoffelmad 2015. Tæt på 500 publikummer deltog i festlighederne, og der blev kreeret mange fantasifulde kartoffelmadder fra det store tag selv-bord, der bugnede af bl.a. nye kartofler, sild og friske krydderurter. Akkompagneret af skålen i øl og snaps gik snakken lystigt ved de mange borde.

Kartoffelmad_2015_ErikSchou_0042_edited.
bottom of page